NL FR
Menu

Opgelet met Boetecalculators op sommige websites.

Zomaar uw boete berekenen op sommige websites zou wel eens voor verrassingen kunnen zorgen. Deze zogenaamde calculators houden rekening met enkele parameters en berekenen via een algoritme uw mogelijke boete. Evenwel is het duidelijk dat elk dossier en zaak anders en specifiek is. Er zijn duizenden redenen en verzachtende omstandigheden mogelijk waarom u te snel reed. Politierechters zijn rechters met veel ervaring en houden met elke reden rekening in de beoordeling en de uitspraak.

Een pc programma of ingewikkeld algoritme kan tot op heden de taak van een rechter (rechtspraak) niet overnemen. Anders hadden wij geen rechters meer nodig en zou u onmiddellijk na uw overtreding uw boete en eventueel rijverbod kennen.

Laat u dus niet om de tuin leiden door sommige websites die boetecalculators aanbieden zogezegd gesteund op een database van uitspraken. Het zijn louter commerciƫle bedrijven die uw gegevens voor een commissie verkopen en doorsturen naar bijvoorbeeld een incassokantoor. Naast bijzonder schimmig ook deontologisch ten zeerste bediscussieerbaar.

Wenst u toch een eerste idee omtrent uw mogelijke boete, dan verwijzen wij u naar de website van het BIVV(Belgisch Instituut voor verkeersveiligheid) waar u een indicatie kunt krijgen.

Het spreekt voor zich dat een advocaat het best geplaatst is om uw verdediging te verzorgen voor de Politierechtbank. Ons kantoor is onder meer gespecialiseerd in verkeersrecht.

Dossier openen