NL FR
Menu

Een dekking rechtsbijstand is doorgaans begrepen in uw verzekeringspolis naast uw BA dekking. Indien u dit niet weet kan u dit zelf verifiëren op uw bijzondere polisvoorwaarden.

Deze verzekering rechtsbijstand regelt de factuur van uw advocaat voor de procedure voor de Politierechtbank.

De verzekering rechtsbijstand betaalt niet uw boete of veroordeling door de Politierechter. Voor boetes of veroordelingen kan u zich niet laten verzekeren. Dit zou het karakter van de straf wegnemen voor diegenen dit zich zouden kunnen veroorloven, hetgeen tegen de openbare orde en dus onwettig is.

Wist u dat u indien u over een dekking in rechtsbijstand beschikt de meeste maatschappijen de factuur van uw advocaat regelen wanneer u bent gedagvaard voor de Politierechtbank voor een snelheidsovertreding of een andere verkeersovertreding (vluchtmisdrijf, intoxicatie,…)?

U hoeft niet zelf naar de Rechtbank te gaan. Wij doen dit voor u en u hoeft uw werk of andere activiteit niet te verlaten. Bovendien kennen wij de gebruiken van de Rechtbank en kunnen verzachtende omstandigheden aanvoeren om een milde straf of mogelijks zelfs vrijspraak uit de brand te slepen.

Vrijblijvend advies nodig?

Contacteer ons of stuur een bericht via WhatsApp 0485 20 00 97